ZDRAVLJE STUDENATA NA PRVOM MESTU: U Studentskim domovima na Kosmetu za sada bez korone

D. Z.

24. 11. 2020. u 15:11

EPIDEMIOLOŠKA situacija u studentskim domovima Studentskog Centra Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici je stabilna i za sada nema studenata obolelih od kovida 19.

ЗДРАВЉЕ СТУДЕНАТА НА ПРВОМ МЕСТУ: У Студентским домовима на Космету за сада без короне

Foto: D. Zečević

Prema rečima Dragane Antonijević, direktorke Centra u okviru kojeg funkcionišu studentski domovi i u Leposaviću, Zvečanu i Blacu, s obzirom da se predavanja izvode onlajn, trentuno je u domovima manji broj studenata, odnosno u domovima borave samo oni studenti koji su u obavezi da pohađaju vežbe.

-Budući da nam je zdravlje studenata najvažnije, svakodnevno obavljamo dezinfekciju domova a studenti su u obavezi da poštuju propisane epidemiološke mere-ističe direktorka Antonijević napominjući da je od početka epidemije par studenata imalo simptome kovida 19 ali da su bili sa blažom kliničkom slikom zbog čega su posle pregleda u Studentskoj poliklinici zahtevali da odu na kućno lečenje.

U svim domovima, prema rečima direktorke Studentskog centra, postoje sobe za izolaciju u kojima studenti borave do dobijanja rezultata PSR testa.

Inače, u domovima Studentskog centra Priština izmeštenim u Kosovskoj Mitrovici ima raspoloživih 1677 mesta koja su popunjena u predviđenim rokovima, dok na fakultetima prištinskog Univerziteta studira više od 10.000 akademaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju