NAJCRNJI DAN OD POČETKA EPIDEMIJE: Šestoro preminulih od korone u Čačku

V. I.

24. 11. 2020. u 11:35

NAJCRNjI dan od početka epidemije korona virus beleži juče Čačak.

НАЈЦРЊИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ: Шесторо преминулих од короне у Чачку

Foto: V.I.

Naime, na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata (presek od utorka ujutru) preminulo je čak šestoro pacijenata. Radi se o četiri muškarca i dve žene, od kojih je najmlađi imao 53, a najstariji 78 godina. Petoro je iz Čačka – D. V. (53), O. M. (78), Đ. A. (68), N. D. (73) i B. R. (59), a jedna žena je i iz Ivanjice S. B. (71).


U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada su preminule 33 osobe, od kojih su 23 iz Čačka.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 195 pacijenata, dva manje nego prethpdnog dana u isto vreme.

U protekla 24 sata primljeno je 26 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Bio je 21 otpust na kućno lečenje i jedan prebačaj u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

U respiratornom centru smešteno je 20 najtežih bolesnika. Četrnaestoro pacijenata sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.
U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je bilo 248 pregleda, od čega 158 prvih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)