JEDNA OSOBA PREMINULA, JOŠ 23 NOVOOBOLELE: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 418, preminulo 19

M. B.

20. 11. 2020. u 11:42

JOŠ jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivna na kovid-19, stara 68 godina, nažalost je preminula.

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, ЈОШ 23 НОВООБОЛЕЛЕ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 418, преминуло 19

B.Grujić

U ovom kraju, do jutros je registrovano još 23 lica novoobolela od te zaraze. Ukupan broj trenutno potvrđenih zaraženih ovde je 234, prema rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.

- Od tog broja, 48 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno su hospitalizovane 23 kovid pozitivne osobe sa teritorije ove opštine:  pet u beogradskim bolnicama, 12 u ovdašnjoj Opštoj bolnici, šest u čačanskoj Opštoj bolnici. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 139 pregleda, od kojih su više od polovine bili prvi pregledi, urađeno 30 seroloških testova, 37 antigenskih, uzeto 17 nazofaringealnih briseva, hospitalizovano je šestoro lica.

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 358, uz 14 smrtnih ishoda.        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!