RASTE BROJ PREGLEDA U KOVID AMBULANTAMA: U Jablaničkom okrugu uzorkovana 133 pacijenta

Игор Митић
Igor Mitić

10. 11. 2020. u 12:34

U poslednja 24 časa u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje(ZZJZ), ovdašnjoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja Jablaničkom okrugu uzorkovana su 133 pacijenta zbog sumnje da su inficirani virusom korona.

РАСТЕ БРОЈ ПРЕГЛЕДА У КОВИД АМБУЛАНТАМА: У Јабланичком округу узоркована 133 пацијента

Foto: I. Mitić

U ovom periodu iz Instituta za javno zdravlje u Nišu stigla su 25 rezultata od kojih dva imaju pozitivan nalaz. Radi se o dve zaposlene osobe iz Leskovca, a trenutno se očekuju rezultati za još 108 pacijenata.

Među testiranima je i šest vaspitačica Predškolske ustanove Vukica Mitrović u Leskovcu. One su preventivno uzorkovane, kako bi se isključilo asimptomatsko nosilaštvo virusa, nakon što je njegovo prisustvo potvrđeno kod 12 zaposlenih u ovoj ustanovi.

U leskovačkom ZZJZ kažu da među decom koja borave u vrtićima nema obolelih i pozivaju roditelje da prate stanje mališana i da se u slučaju eventualne pojave prvih simptoma bolesti odmah jave svom lekaru.

Raste broj pregleda osoba koje se javljaju zbog sumnje na opaki virus. U Leskovcu ih je dvostruko više nego ranije. U ovdašnjoj kovid ambulanti, koja radi od sedam do 20 časova, svakodnevno se pregleda se između 50 i 100 ljudi.

U kovid delu Opšte bolnice u Leskovcu na lečenju je 15 pacijenata od kojih je 13 na terapiji kiseonikom. Ova bolnica je imala tri prijema novoobolelih, a otpusta nije bilo. Virus korona je potvrđen kod sedam osoba. Na testiranje čeka petoro pacijenata, dok su tri dobila negativan nalaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili