EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Jedan pacijent preminuo, još osam novoobolelih

M. B.

10. 11. 2020. u 08:58

JEDAN pacijent star 76 godina iz Rudničko-takovskog kraja preminuo je u Kliničkom centru u Kragujevcu je od zaraze kovid-19, a još osam lica potvrđeno su pozitivni na korona virus, na osnovu do sinoć pristiglih rezultata testiranja u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Један пацијент преминуо, још осам новооболелих

Foto: Arhiva VN

- Preminuli pacijent prvi put se u našu Kovid ambulantu javio 2. novembra, tada je hospitalizovan u milanovačkoj Opštoj bolnici zbog obostrane upale pluća, zatim je upućen u Kragujevac – potvrdio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U trećem „piku“ zaraze, u ovom kraju ukupno su 73 osobe zaražene korona virusom, od njih je 18 izlečeno. Trenutno je hospitalizovano 13 osoba, od kojih petoro u Beogradu: dve na Infektivnoj klinici, po jedna u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zvezdara“ i Prvoj hirurškoj klinici. Pet u milanovačkoj Opštoj bolnici, tri u Opštoj bolnici u Čačku, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom Doma zdravlja.

Kovid ambulanta tog Doma, kako navodi dr Čivović, i dalje beleži porast pregleda, kojih je u dva dana minulog vikenda bilo 188, a polovina njih su se na pregled javili prvi put zbog pojave simptoma. Urađeno je 48 seroloških testova, uzeto 28 nazofaringealnih briseva, a tri su lica hospitalizovana.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 206, uz devet smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!