FESTIVAL POEZIJE U SMEDEREVU: Bez publike u doba korone, svi programi na sajtu

J.I.

06. 11. 2020. u 19:19

MEĐUNARODNI festival poezije „Smederevska pesnička jesen“, 51. po redu, ove godine, zbog pandemije korona virusa, održaće se bez publike, a svi programi koji su planirani za 10. novembar, biće dostupni na zvaničnom sajtu festivala i društvenim mrežama.

ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ У СМЕДЕРЕВУ: Без публике у доба короне, сви програми на сајту

Nagrada festivala, zlatna struna

Organizacioni odbor napominje da, uprkos uslovima, nije želeo da prekine  tradiciju dugu pola veka.


- Jesenje pesničke svečanosti u Smederevu zakoračile su u 51. godinu plodnog trajanja. Upamtile su zvezdane trenutke, ali ratne strahote, ekonomske sunovrate i sve društvene zemljotrese i kataklizme. Evo, dočekale su i pandemiju, kaže direktor festivala Goran Đorđević.


Đorđević navodi da će publika dodelu nagrada za pesničko stvaralaštvo moći da prati i posredstvom odloženih prenosa na Jutjub kanalu „Smederevske pesničke jeseni“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju