ZA DVA DANA 46 NOVOOBOLELIH: U Jablaničkom okrugu i dalje raste broj inficiranih koronom

Igor Mitić

06. 11. 2020. u 15:14

Jučerašnji trend da je skoro svaki treći rezultat koji je, iz referentnih laboratorija, stigao u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) bio pozitivan na virus korona zadržao se i danas.

ЗА ДВА ДАНА 46 НОВООБОЛЕЛИХ: У Јабланичком округу и даље расте број инфицираних короном

I.MITIĆ

Ova ustanova je saopštila da je, u poslednja 24 časa, dobila 66 rezultata uzorkovanih pacijenata od kojih 17 ima pozitivan nalaz.

Devet novoobolelih registrovano je u Leskovcu, sedam na teritoriji Vlasotinca, a jedan u opštini Medveđa. Radi se o 12 zaposlenih i dve nezaposlene osobe kao i o jednom penzioneru.

Trenutno se čeka na rezultate 30 pacijenata koji su, prethodnih dana, uzorkovani u ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Jablanički okrug je juče imao drastično povećanje broja inficiranih opakim virusom. Posle više sedmica sporadičnih pojava bolesti u četvrtak je potvrđena zaraza kod čak 29 od 97 testiranih pacijenata. Tako je u samo dva dana broj inficiranih zvanično porastao za 46 ljudi. U Leskovcu je obolelo 27, Vlasotincu 12, Medveđi šest, a u Lebanu jedna osoba.

I u leskovačkoj Opštoj bolnici došlo je do povećanja broja hospitalizovanih pacijenata sa respiratornim infekcijama. Juče je primljeno pet, pa je trenutno na lečenju sedam osoba, dok je jedna transportovana u niški Klinički centar. Na terapiji kiseonikom je pet pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)