NAGLI SKOK OBOLELIH U VRŠCU: Zaraženo 58 osoba, a na lečenju 24 pacijenata

J. J. BALjAK

05. 11. 2020. u 19:29

PREMA podacima Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva, na teritoriji Grada Vršca trenutno je 58 ljudi zaraženo korona virusom.

НАГЛИ СКОК ОБОЛЕЛИХ У ВРШЦУ: Заражено 58 особа, а на лечењу 24 пацијената

Foto: J.J.Baljak

To je dvostruko više, nego što je registrovano tokom celog oktobra, kada je ukupno bilo oko 30 zaraženih.

Zbog ovog naglog skoka obolelih lokalna samouprava je najavila da će ovih dana još intenzivnije kontrolisati da li građani poštuju mere koje je propisala država. Istovremeno razmatraju da li će pooštriti mere, koje su u njihovoj nadležnosti.

-Gradski inspektori su svakodnevno na terenu, kontrolišu sve subjekte bez izuzetka i preduzimaju mere iz svoje nadležnosti – istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Ona je kazala i da se u vršačkoj Opštoj bolnici trenutno leči 24 pacijenata, ali da to nisu samo građani Vršca, već i susednih opština Alibunar, Plandište i Bela Crkva, koji pripadaju toj zdravstvenoj ustanovi.

-Bolnica zasada ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje svih pacijenata čije zdravstveno stanje zahteva hospitalizaciju. Takođe, raspolaže i svim neophodnim sredstvima zaštite – dodala je gradonačelnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede