MODERNI DVOTOČKAŠI ZA VRŠAČKE ODžAČARE: Električni bicikli ubrzali rad čistača dimnjaka

J. J. Baljak

30. 10. 2020. u 21:46

МОДЕРНИ ДВОТОЧКАШИ ЗА ВРШАЧКЕ ОЏАЧАРЕ: Електрични бицикли убрзали рад чистача димњака

Foto: J. J. Baljak

ŠESTORO vršačkih odžačara, koji redovno održavaju dimnjake u Vršcu i okolnim selima Pavliš, Vlajkovac i Ritiševo, mnogo su ekspeditivniji i brži otkako im je firma zimus kupila nove električne bicikle.

Ovo moderno prevozno sredstvo najviše je olakšalo posao ekipi koja je zadužena za brdoviti deo grada, koji se nalazi na padinama Vršačkih planina, s obzirom na to da su, dok su koristili obične bicikle, uzbrdo često morali da ih guraju.

- Na ovaj način smo drastično povećali operativnost naših ekipa, uz minimalno povećanje troškova i minimalno zagađenje životne sredine. Baterija bicikla, nakon celonoćnog punjenja, može da izdrži kretanje tokom kompletnog radnog vremena – kaže Miloš Salapura, izvršni direktor komunalnih poslova JKP „Drugi oktobar“, u sklopu kog posluje i odeljenje za dimničarske usluge.

Vršački odžačari, inače, održavaju preko 16.800 dimnjaka u stambenim objektima i više od 850 kod poslovnih subjekata. Osim obavezne kontrole ispravnosti i provere prohodnosti i nepropustljivosti dimnjaka, oni svakodnevno rade i mehaničko čišćenje, spaljivanje čađi i odgušivanje, kako bi se sprečio nastanak požara i smanjilo aerozagađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)