MODERNI DVOTOČKAŠI ZA VRŠAČKE ODŽAČARE: Električni bicikli ubrzali rad čistača dimnjaka

J. J. Baljak

30. 10. 2020. u 21:46

ŠESTORO vršačkih odžačara, koji redovno održavaju dimnjake u Vršcu i okolnim selima Pavliš, Vlajkovac i Ritiševo, mnogo su ekspeditivniji i brži otkako im je firma zimus kupila nove električne bicikle.

МОДЕРНИ ДВОТОЧКАШИ ЗА ВРШАЧКЕ ОЏАЧАРЕ: Електрични бицикли убрзали рад чистача димњака

Foto: J. J. Baljak

Ovo moderno prevozno sredstvo najviše je olakšalo posao ekipi koja je zadužena za brdoviti deo grada, koji se nalazi na padinama Vršačkih planina, s obzirom na to da su, dok su koristili obične bicikle, uzbrdo često morali da ih guraju.

- Na ovaj način smo drastično povećali operativnost naših ekipa, uz minimalno povećanje troškova i minimalno zagađenje životne sredine. Baterija bicikla, nakon celonoćnog punjenja, može da izdrži kretanje tokom kompletnog radnog vremena – kaže Miloš Salapura, izvršni direktor komunalnih poslova JKP „Drugi oktobar“, u sklopu kog posluje i odeljenje za dimničarske usluge.

Vršački odžačari, inače, održavaju preko 16.800 dimnjaka u stambenim objektima i više od 850 kod poslovnih subjekata. Osim obavezne kontrole ispravnosti i provere prohodnosti i nepropustljivosti dimnjaka, oni svakodnevno rade i mehaničko čišćenje, spaljivanje čađi i odgušivanje, kako bi se sprečio nastanak požara i smanjilo aerozagađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024