DAO KRV 62 PUTA Dejan Novaković iz Jagodine do sada dao 31 litar krvi

Z. Gligorijević

22. 10. 2020. u 12:40

DEJAN Novaković (54) iz Jagodine, profesor kuvarstva u Tehničkoj školi u Despotovcu, dao je krv po 62 put.

ДАО КРВ 62 ПУТА Дејан Новаковић из Јагодине до сада дао 31 литар крви

Foto: Z.G.

Za samo 4 minuta i 30 sekundi, koliko mu je trebalo da „ispumpa“ krv, spasiće nečiji život. Do sada je dao 31 litar krvi, a to, veli, radi jer je zdravo za davaoce, a preko potrebno onima koji se bore za život.


- Dragocenu tečnost sam najbrže ispumpao za 3 minuta i 33 sekunde. Mislim da svako može da odvoji toliko vremena i učestvuje u nekoj od akcija dobrovoljnog davalaštva, na koje se ja rado odazivam. Ovog puta učestvovao sam u akciji jagodinskog Crvenog krsta za potrebe Transfuzije iz Niša – kaže Novaković za „Novosti“.

On dodaje da krv prvi put dao čim je postao punoletan 1984. godine, da je potom učestvovao u akcijama dobrovoljnog davalaštva u vojsci, na radnim akacijama i kasnije kao profesor. Zanimljivo je da za 30 godina, koliko je u prosveti, nikada nije iskoristio dva slobodna dana koja dobija kao davalac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu