DOBAR ZAMAJAC DOMAĆINIMA Za seoski turizam Kraljevčani izdvajaju sedam miliona dinara

G.Ć.

13. 10. 2020. u 12:44

ČLANOVI kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih za razvoj seoskog turizma na teritoriji Kraljeva.

ДОБАР ЗАМАЈАЦ ДОМАЋИНИМА За сеоски туризам Краљевчани издвајају седам милиона динара

Foto: G. Šljivić

Na osnovu ove odluke domaćinstvima registrovanim za obavljanje turističke delatnosti iz gradskog budžeta ukupno će biti dodeljeno sedam miliona dinara.


- Pokazalo se da je ovo više nego dobra podsticajna mera koju grad primenjuje već pet godina i koja je lane pokazala dobre rezultate. Očekujem da će se na ovaj način poboljšati ponuda kao i da će seoska domaćinstva koja se bave turizmom povećati kvalitet svojih usluga – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da će konkurs biti otvoren već od 15. oktobra.

Prošle godine ova podsticajna sredstva, u pojedinačnom iznosu od 130.000 do 680.000 dinara u zavisnosti od projekta, dobilo je ukupno 16 domaćinstava kraljevačkog kraja koja se bave turističkom delatnošću. Prema izveštaju Komisije za kontrolu utroška ovih sredstava, 15 korisnika je realizovalo i opravdalo investiciju, dok jedan preostali korisnik to može učiniti u roku definisanim potpisanim ugovorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)