SVE ZA INVESTITORE: Lokalna samouprava u Leskovcu nastavlja ulaganja u opremanje nove industrijske zone

I.Mitić

12. 10. 2020. u 08:05

NAJNOVIJE ulaganje 13,5 miliona dinara potpuno će rešiti problem odvođenja atmosferskih voda u novoj leskovačkoj Industrijskoj zoni.

СВЕ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ: Локална самоуправа у Лесковцу наставља улагања у опремање нове индустријске зоне

Foto I. Mitić

Posebno je značajno i to što se ova investicija iz leskovačkog budžeta realizuje posle izgradnje novih saobraćajnica, vodovodne mreže i fekalne kanalizacije u takozvanoj zelenoj zoni.

Trenutno se radi dodatnih 220 metara atmosferske kanalizacije čija će ukupna dužina, sa već obavljenim poslom, premašiti pola kilometra.

U lokalnoj samoupravi kažu da o važnosti radova svedoči i činjenica da kroz ovu zonu svakodnevno prođe oko 3.700 radnika koji su zaposleni u kompaniji "Aptiv" - prvom investitoru u zonu koja se prostire na oko 100 hektara. Komunalno je, međutim, opremljeno tek 40 odsto raspoloživog zemljišta, a ukupno ulaganje ovog britanskog investitora u fabriku elektronskih komponenti za auto-industriju iznosi oko 25 miliona evra.

Najavljuju i to da će do kraja godine zaposliti još 500 radnika.

- U procesu dobijanja dozvole za izgradnju distributivnog centra je i kompanija "Statovac", koja je kupila parcelu u ovoj zoni, a mi se trudimo da je prilagodimo novim ulagačima. Lane smo za te potrebe izdvojili 33 miliona dinara, pa je i preostalo zemljište spremno za nove kompanije - zaključuje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i podseća na to da je oglašena prodaja još jedne parcele od 1,2 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!