NAJBOLJI MLADI PESNICI: Završena 46. pesnička štafeta u Zrenjaninu

B. G.

12. 10. 2020. u 08:55

OD 412 pesama pristiglih na ovogodišnjoj 46. Pesničkoj štafeti koja je održana u Zrenjaninu, 88 je ušlo u uđi krug takmičenja.

НАЈБОЉИ МЛАДИ ПЕСНИЦИ: Завршена 46. песничка штафета у Зрењанину

Foto V. N.

Autori pesama koje su se našle u užem krugu, od 5. do 8. oktobra bili su gosti Biblioteke u Zrenjaninu i čitali svoje stihove. Nagrade za svoje pesme dobilo je 12 učenika.

Iz nižih razreda nagrađeni su Isidora Vujinović iz OŠ "Petar Kočić" u Česteregu, Dimitrije Malešević iz OŠ "Jovan Dučić" u Kleku, Elena Šipka iz OŠ "Ivo Lola Ribar" u Sutjesci, Una Makivić iz OŠ "Dositej Obradović" u Bočaru, Elena Zec iz OŠ "Stevan Aleksić" u Jaši Tomiću.

Foto V. N.

Nagrade su pripale i Vuku Petroviću iz OŠ "Sonja Marinković" u Zrenjaninu, Klari Tapai iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Zrenjaninu, Anastasiji Čonka iz OŠ "Vuk Karadžić" u Konaku, Nataši Simić iz OŠ "Uroš Predić" u Orlovatu, kao i Mariji Frank iz OŠ "Svetozar Miletić" u Lok, Saši Poliak iz OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Belom Blatm, i Isidori Rodić iz OŠ "Petar Petrović Njegoš" .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu