ZAVRŠENA 46. PESNIČKA ŠTAFETA U ZRENJANINU: 88 pesama ušlo u uži krug

B.G.

09. 10. 2020. u 21:41

OVOGODIŠNjA manifestacija, zbog pandemije, realizovana je od početka nove školske godine, a u dogovoru sa prosvetnim radnicima, Biblioteka u Zrenjaninu i pesnikinja Elizabeta Georgiev pozvali su osnovce da svoje pesme pošalju internetom, a na od prispelih 412 pesama, 88 je ušlo u uži krug takmičenja.

ЗАВРШЕНА 46. ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА У ЗРЕЊАНИНУ: 88 песама ушло у ужи круг

Foto: Biblioteka Zrenjanin

Autori pesama koje su se našle u užem krugu, od 5. do 8. oktobra bili su gosti biblioteke i čitali svoje stihove i družili se, a po tradiciji poslednjeg dana susreta posadili drvo u Aleji pesnika u osnovnoj školi "Servo Mihalj" u Mužlji.  

Od 88 pesama, na završnoj svečanosti nagrađeno je 12 učenika, po šest iz nižih i viših razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i okoline.

Foto: Biblioteka Zrenjanin

Iz nižih razreda nagrađeni su Isidora Vujinović III, OŠ „Petar Kočić" Čestereg, za pesmu „Moj tata", Dimitrije Malešević  IV, OŠ „Jovan Dučić" Klek, za pesmu „Fudbalska pesma",  Elena Šipka IV, OŠ „Ivo Lola Ribar" Sutjeska, za pesmu „Dečije bubice", Una Makivić II, OŠ „Dositej Obradović" Bočar, za pesmu „Podeljena sreća dva 

 puta je veća", Elena Zec IV, OŠ „Stevan Aleksić", Jaša Tomić, za pesmu „Grickalice"
Vuk Petrović III6, OŠ „Sonja Marinković" Zrenjanin, za pesmu „Zdrava hrana" i kod viših razreda, Klara Tapai VII1, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj", Zrenjanin, za pesmu „Maštalo", Anastasija Čonka V, OŠ „Vuk Karadžić" Konak, za pesmu „Pita jedna škola mala", Nataša Simić  VII, OŠ „Uroš Predić" Orlovat, za pesmu „Poruka za nas", Marija Frank VI3, OŠ „Svetozar Miletić" Lok, za pesmu „Deka pecaroš", Saša Poliak VII, OŠ „Bratstvo jedinstvo" Belo Blato, za pesmu „Kad se moj brat zaljubi" i Isidora Rodić VI1, OŠ „Petar Petrović Njegoš", za pesmu „Koje je boje izvor".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju