POČELI PRAZNICI NAJMALAĐIH: U Subotici svečano otvorena Dečja nedelja

J. L.

05. 10. 2020. u 17:45

U OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici danas je svečano otvorena Dečja nedelja, u okviru koje će se narednih dana u školama održavati bogat i raznovrstan program.

ПОЧЕЛИ ПРАЗНИЦИ НАЈМАЛАЂИХ: У Суботици свечано отворена Дечја недеља

Foto: J. Lemajić

Ovogodišnja Dečja nedelja je specifična te se svi programi održavaju u manjem obimu i u skladu sa propisanim epidemiološkim merama i preporukama.

Slogan ovogodišnje Dečje nedelje je „Podeljena sreća je dva puta veća“ iz kratke pesme „Dobar drug“ Jovana Jovanovića Zmaja, a po rečima Stevana Bakića, gradonačelnika Subotice, ti stihovi su više od poruke , oni predstavljaju životnu mudrost i pouku za budućnost.

- Čitava sedmica je posvećena usmeravanju posebne pažne na decu jer jedan dan zaista ne bi bio dovoljan da se na pravi način posvetimo onima koji su najveća blago, ponos i sreća našeg grada i naše zemlje. Vlada Republike Srbije proglasila je 2020. za godinu solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi koliko su ove vrednosti važne. Dečja nedelja koja je pred nama biće u tom duhu, posebna pažnja biće usmerena na decu kojoj je najviše potreba solidarnost – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić, otvarajući Dečju nedelju. –Posebno sam srećan što se manifestacija otvara u OŠ „Sonja Marinković“ koja je temljno obnovljena pre dve godine. Vlada RS je uložila skoro 50 miliona dinara i 800 učenika ove škole svoje detinjstvo i obrazovanje provodi u neuporedivo boljim uslovima. Grad Subotica je u protekle četiri godine više uložio u obrazovne ustanove, nego što je to činjeno nekoliko decenija unazad. Sa projektima i ulaganjima ćemo nastaviti i u narednom periodu, uprkos svim teškim okolnostima u celom svetu. Nećemo stati dok svaka škola ne bude izgledala kao „Sonja Marinković“.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić istako je da iako su uslovi specifični zbog trenutne epidemiološke situacije, Dečju nedelju će obeležiti poštujući sve preporuke nadležnih institucija.

- Kao i ranijih godina, raznim aktivnostima skrenućemo pažnju na decu, njihova prava i potrebe. Organizovaćemo sportski dan, manja grupa učenika učestvovaće u likovnoj radionici zajendo sa učenicima iz škole „Žarko Zrenjanin“, skrenućemo pažnju na očuvanje životne sredine i tim povodom u dvorištu škole biće posađena drvai doržana predavanja – najavio je Pajica Bašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)