MUZIČARI JAČI OD KIŠE: Održan jubilarni 20. Festival uličnih svirača u Novom Sadu (FOTO)

S.B.

30. 09. 2020. u 23:41

МУЗИЧАРИ ЈАЧИ ОД КИШЕ: Одржан јубиларни 20. Фестивал уличних свирача у Новом Саду (ФОТО)

ULIČNI SVIRAČI na Grbavici u kvartu u ulici Alekse Šantića/Foto: S.Bajić

JUBILARNI, 20. Festival uličnih svirača u Novom Sadu, večeras su obeležili sjajni domaći bendovi koji su i pored povremene kiše nastupili u 10 novosadskih kvartova i razgalili žitelje Srpske Atine. Predstavilo se 20 izvođača i simbolično proslavili dve decenije postojanja festivala a program je trajao 19 pa do mnogo duže posle 22 časa, koliko je najpre bilo planirano.

Lolobriđida, Artan Lili, Strej Dog, Vis Limunada, Vrum, Lepša Brena, Kilo Kilo banda, Josip A Lisac, Cimerke, Džimi i Čeri, Plavi ptičić, Lajv vinil akt, Hater mater, zatim Nenad Marić, Kralj Čačka... su se predstavili u dvorištima i brali aplauze sa balkona i prozora što je bilo svojevrsno iznenađenje za stanare, s obzirom na činjenicu da se nije znalo gde će i u kom kvartu nastupiti koji bend.

Foto: S.Bajić

 

 - To smo učinili zbog trenutne epidemiološke situacije da ne bi bilo okupljanja a apelovali smo na Novosađane da program prate sa svojih balkona i prozora i da ne dolaze u druge kvartove i dvorišta- kaže Lea Kotlica iz organizacionog tima uličnih svirača.-

Namera je takođe bila da aktiviramo zajednicu, da Novosađani zapravo pozovu u goste umetnike i da im ukažu gostoprimstvo u svojim dvorištima.

Na taj način, svi učesnici su se osećali dobrodošlim a svi zajedno uživali u muziciranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)