KORONA U ČAČKU: Stabilna situacija

V. I.

29. 09. 2020. u 16:12

SEDAM pacijenata nalazi se trenutno na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku, što je za jedan manje od prethodnog dana pošto je pacijent otpušten kući.

КОРОНА У ЧАЧКУ: Стабилна ситуација

Bolnica u Čačku / Foto V. Ilić

Sa simtomima i znacima kovid infekcije u  prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, pregledano je sedam pacijenta, od kojih je pet prvih pregleda.

Epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu okarakterisana je kao stabilna, jer već duži vremenski period nema novoinficiranih osoba.

Za svo ovo vreme evidentirani su samo pojedničani slučajevi i sve je mnogo lakše kad je u pitanju tako mali broj, jer možemo da evidentiramo te kontakte i maksimalno sprečimo širenje virusa. Jako je važno da se građani i dalje ponašaju odgovorno i prema sebi, ali i prema drugima, jer sve je sada na pojedincima – kazao je dr Aleksandar Tošić, direktor ZZJZ u Čačku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)