KORONA PRESEK ZA VRANJE: Znatno smanjen broj pregleda u kovid ambulanti

J. S.

28. 09. 2020. u 10:36

U KOVID ambulanti u Vranju juče je obavljeno 49 pregleda, od čega je prvih pregleda 17. Uzorkovana je krv kod 19 pacijenata i sačinjeno 15 RTG pluća.

КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ВРАЊЕ: Знатно смањен број прегледа у ковид амбуланти

D. Ristić

Takođe, urađeno je 17 PCR i 16 brzih testova. Dijagnostifikovano je šest bronhopneumonija.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju smešteno je 15 pacijenata, četiri su pozitivna na koronavirus, tri se nalaze na kiseoniku. 12 pacijenata ima  bronhopneumoniju.

Otpuštena su tri pacijenta, dok je šest primljeno na lečenje.

Što se tiče u kovid bolnice u Surdulici trenutno je tamo hospitalizovano pet pacijenata, reč o ljudima kod kojih je potvrđen korona virus. U predhodnih dvadesetčetiri časanije bilo prijema ni otpusta iz Bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)