MURAL SA KOŠARKAŠIMA: Manifestacija povodom Dana američke kulture u Novom Sadu

S. B.

27. 09. 2020. u 00:33

МУРАЛ СА КОШАРКАШИМА: Манифестација поводом Дана америчке културе у Новом Саду

Foto V. N.

U OKVIRU manifestacije Dani američke kulture, u Novom Sadu na zidu zgrade broj 113 na Bulevaru oslobođenja, počela je izrada uličnog art murala na temu srpsko-američkih odnosa.

To je već četvrti mural koji će u okviru tradicionalne kulturne saradnje grada Novog Sada i američke ambasade, ukrasiti zid likovima Grega Popovića, Pita Marevića (Pistol Pit), Vlade Divca, Predraga Stojakovića, Nikole Jokića, Igora Kokoškova i Darka Miličića, a naslikaće ga poznati regionalni strit art umetnik Uroš Štrboja.

Program dana američke kulture već uveliko traje u Novom Sadu, a građani su do sada mogli da prisustvuju Filmskom festivalu američkih klasika, stendap komediji Marijane Aranđelović i mnogobrojnim radionicama koje pokrivaju umetničke forme stripa, filma i pozorišta.

Kulturna manifestacije se završava panel diskusijama o srpsko-američkim odnosima i kulturnoj diplomatiji na kojima će, između ostalih, učestvovati i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Entoni Godfri, ambsador Sjedinjenih Država u Srbiji.

Prošlogodišnji hit mjuzikl "Kosa" se takođe izvodi u okviru dana američke kulture i na repertoaru je 26. i 27. septembra u Pozorištu mladih.

Program dana američke kulture je tradicionalno besplatan i otvoren za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

BOGDAN

27.09.2020. 06:53

ja sam posetijo dan americke kulture tako sto sam posetijo dve srpske kule u beogradu kulu generalstaba i dom vojske.i to mi je bilo dosta o americkoj kulturi.a publika je mogla da poseti staro gvozde mostove koji su povezivale obale novog sada.