„DŽEZIBAR“ JAČI OD VIRUSA: Jubilarni, 10. džez festival u Kraljevu od 2. do 3. oktobra

G. Ć.

23. 09. 2020. u 18:51

POSLE višemesečne neizvesnosti i odlaganja zbog pandemije korona virusom, jubilarni, 10. po redu kraljevački džez festival „Džezibar“ ipak će biti održan, u promenjenom formatu i uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka.

„ЏЕЗИБАР“ ЈАЧИ ОД ВИРУСА: Јубиларни, 10. џез фестивал у Краљеву од 2. до 3. октобра

Foto: KC Ribnica

U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra „Ribnica“, festival će biti održan u dvorištu Francuske kuće u centru grada od 2. do 3. oktobra, ali za razliku od devet prethodnih, ovogodišnja džez smotra iz epidemioloških razloga neće imati međunarodni karakter.

Prema najavi organizatora, prve festivalske večeri publici će se najpre predstaviti „Wonder Strings Quartet“, a potom Dragan Ćalina kvartet, autorski bend sastavljen od eminentnih džez muzičara.

Program druge večeri otvoriće „La Famiglia Jazz Quintet“ koji je oformila grupa vrsnih solista Big benda RTS. A, zavesu na jubilarni „Džezibar“ spustiće niški muzički sastav „ Eyot“.

I ove godine festival se održava uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!