DAN OPŠTINE GRAČANICA: Poseta predstavnika Ministarstva prosvete i Kancelarije za KiM

D. Zečević

21. 09. 2020. u 15:50

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu prosvete Dušan Kiković kazao je u Gračanici da ne raste broj đaka koji su inficirani virusom korona.

ДАН ОПШТИНЕ ГРАЧАНИЦА: Посета представника Министарства просвете и Канцеларије за КиМ

Foto: D. Zečević

On je prilikom današnje posete škole Kralj Milutin u Gračanici istakao da sve škole u Srbiji obaveštavaju svakog petka Ministartvo o broju učenika kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa a da se te informacije prosleđuju kriznom štabu.

-Nemamo tendenciju rasta broja obolelih učenika i to nas posebno raduje.Sva stručna uputstva koja je naše Ministarstvo izdalo važe i zaškole na KiM. Ako u jednoj grupi obole dva učenika, cela ta grupa će biti izolovana -kazao je Kiković i dodao da je zadovoljan uslovima u školama u Gračanici..Pomoćnica direktora za KiM, Slađana Marković, prilikom obilaska Srednjoškolskog centra u Lapljem selu nadomak Gračanice na kojem se radovi okončati krajem novembra, kazala je da je država Srbija mnogo uložila u obrazovanje i Školske objekte na Kosovu i Metohiji.

-Gradili smo vrtiće i škole,ne samo u Gračanici već na celom Kosovu i Metohiji.Objekat srednjoškolskog centra u Gračanici je veoma značajan jer će rasteretiti školu “Kralj Milutin “ i u njemu će biti smeštene tri škole-kazala je Marković i dodala da će država Srbija preko Ministarstva prosvete ikancelarije za KiM pomoći i opremanje ovog objekta.Inače, izgradnju Srednjoškolskog centra u Gračanici oji se prostre na osam hiljda kvadrata finansiraju lokalna samouprava i EU.

-Država Srbija će još jače i više pomagati obrazovanje na KiM jer je to uslov da zadržimo svu našu decu ovde.Država Srbija poslednjih nekoliko godina mnogo je uložila a takvom podrškom stvaramo bolju budućnost i osiguravamo naš opstanak-kazao je Narodni poslanik u Skupštini Srbije Milan Savić.

- Ulaganjem u obrazovanje ulažemo u naš opstanak na KiM - rekao je danas predsedik opštine Gračanica Srđan Popović povodom Dana opštine Gračanica koji je obeležen nizom događaja. Prvo je jutros u manastiru služena liturgija dok je Dan opštine završen svečanom Akademojom u Domu kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!