OPAKI VIRUS SE NE PREDAJE: U Jablaničkom okrugu još tri slučaja infekcije virusom korona

I.M.

20. 09. 2020. u 13:16

ОПАКИ ВИРУС СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: У Јабланичком округу још три случаја инфекције вирусом корона

Foto: I. Mitić

OD 57 rezultata koji su, iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ u poslednja 24 časa, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) tri imaju pozitivan nalaz na infekciju virusom korona. Dva novoobolela su iz Vlasotinca, a jedan iz Leskovca.

ZZJZ je saopštio da se radi o dva zaposlena i o jednom nezaposlenom pacijentu, a da se trenutno čeka na samo jedan rezulat i to osobe koja je uzorkovana u leskovačkom Domu zdravlja.

Na području Jablaničkog okruga, od početka epidemije, virus korona je zvanično potvrđen kod 1608 osoba. U Leskovcu su registrovana 1272 slučaja infekcije, a u Vlasotincu 174.

Na teritoriji ove dve lokalne samouprave se i dalje sporadično pojavljuju novi slučajevi zaraze, dok je u preostalim opštinama epidemiološka situacija stabilna i nema promena ukupnog broja obolelih. U Lebanu je od početka epidemije zaraženo 79, u Medveđi 44, Bojniku 33, a u Crnoj Travi šest osoba.

Na teritoriji Jablaničkog okruga minule nedelje potvrđeno je ukupno osam slučajeva infekcije – šest u Vlasotincu i dva u Leskovcu.

Prema poslednjim informacijama, u kovid delu leskovačke Opšte bolnice hospitalizovana su tri pacijenta od kojih su dva na terapiji kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)