NOVO PONAVLjANjE IZBORA U ŠAPCU? Na brojnim biračkim mestima višak listića u glasačkim kutijama

A. D.

08. 09. 2020. u 07:00

НОВО ПОНАВЉАЊЕ ИЗБОРА У ШАПЦУ? На бројним бирачким местима вишак листића у гласачким кутијама

Foto A. Delić

NAJNOVIJI potez Gradske izborne komisije u Šapcu, koja je u nedelju kasno uveče donela odluku o novom ponavljanju izbora za selo Ševarice, samo je najava šta očekuje 20 biračkih mesta.

Ovo se događa nakon subotnjih ponovljenih lokalnih izbora u Šapcu, održanih na 27 od 100 birališta, na kojima je SNS još jednom potvrdio da sa osvojenih 36 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu, može samostalno da formira vlast u ovom gradu.

Predsednik GIK-a Budimir Pavlović izjavio je da biralište u Ševaricama nije malo, te da može da utiče na ishod izbora. Pravdao se da se zbog te okolnosti GIK neće oglašavati ni sa konačnim rezultatima ponovljenih izbora u Šapcu.

Foto V. N.

Pavlović kaže je odluka o ponavljanju izbora na tom biračkom mestu, doneta zbog toga što je birački materijal kasnio dva sata. Tvrdi da je bilo viška glasačkih listića u kutiji, što je razlog za ponavljanje izbora.

PETROVIĆEV SAVETNIK

ISTE večeri, dok su se još brojali glasovi, mediji naklonjeni Nebojši Zelenoviću proglasili su veliku pobedu u Ševaricama. Ovo mesto sa oko 400 kuća i 893 birača, samo za sebe, ni na koji način ne utiče na izborni proces u Šapcu, ali odatle potiče jedan od najvažnijih i najstarijih savetnika i saradnika Dušana Petrovića.

Kako "Novosti" saznaju, šabački GIK zatražio je od Policijske uprave u Šapcu izveštaj o događaju u Mačvanskom Pričinoviću u subotu uveče, gde je, navodno, presretnut automobil sa izbornim materijalom iz sela Ševarice. Pojedini lokalni portali vrteli su snimke intervencije policije i mladića, koji su, navodno, pokušali da otmu džakove, međutim, ovo je samo poslužilo šabačkom GIK-u da uđe u još jedan začarani krug ponavljanja izbora.

Foto V. N.

Kako "Novosti" saznaju od aktera izbornog procesa u Šapcu, sva vozila koja su po zatvaranju birališta prevozila birački materijal u zgradu Gradske uprave u Šapcu bila su pod budnim okom glavnih rivala "Zajedno za Srbiju" i SNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Gordana

08.09.2020. 15:50

Kako to moze da bude kada su oni bili organizatori? To su oni i ubacili visak kada su videli da opet gube. Nece ostati na vlasti pa tacno da mu je Bog ujak, jer narod vise nece da cuje za Zelenovica.

Nenad

08.09.2020. 22:25

Mogu ponavljati koliko hoce, al dzabe kad narod lopove nece. Jedina je sansa dosmanlijama da pobede ako zabrane da se zaokruzi broj 1. Mislim da nije fer sto naprednjaci mogu da ucestvuju na izborima. Njima bi jedino odgovaralo bez naprednjaka.