IZLOŽBA OBJEKTIVNO VRANJE: Nagrada za najbolje fotografe

J. S.

06. 09. 2020. u 15:43

IZLOŽBA fotografija „OBJEKTIVno Vranje“, biće simbolično otvorena 7. septembra u 13 sati na trgu ispred spomenika Čika Miti saopštili su organizatori iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

ИЗЛОЖБА ОБЈЕКТИВНО ВРАЊЕ: Награда за најбоље фотографе

Foto: Privatna arhiva

Na otvorenom prostoru biće dodeljena priznanja najboljim učesnicima konkursa, ali biće i izloženi radovi koje je stručni žiri selektovao za izložbu.

Izložba je rezultat konkursa koji je u predhodnom periodu sproveden i na kome je pristiglo 113 fotografija. Stručni žiri izabrao je dve najbolje fotografije, dok je publika u virtuelnoj zajednici glasanjem na društvenim mrežama izabrala fotografiju kojoj je pripalo treće mesto – kaže Jelena Marinković iz Centra.

Nakon potvaranja izložbe u centru grada fotografije će biti izložene u Galeriji Narodnog univerziteta, a zatim poklonjene fundusu Grada.

Anita Janković iz Vranja pobednica je foto konkursa „OBJEKTIVno Vranje“. Njena fotografija pod nazivom „ATD“, dobila je najpozitivnije ocene žirija koji je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov.

Obrazlažući jednoglasnu odluku članovi žirija su se složili da je pobednička fotografija tehnički najbolja, najubedljivija i „ima priču“.

Drugo mesto pripalo je Slobodanu Stojkoviću iz Vranja, za fotografiju „Gradsko šetalište ispred višeg suda“.

Treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević iz Vranja za fotografiju „Beli most noću“. Odluku o trećem mestu donela je publika na društvenim mrežama koja je do 25. avgusta u ponoć imala priliku da glasa za jednu od 93 fotografija koje su ispunile tehničke uslove za učešće na konkursu.

Iz Centra za Medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, zahvalju se svim učesnicima konkursa koji bi mogao da preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja fotografije koji su svojevrsni hroničari našeg grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)