U VRNJAČKOJ BANJI ZABRINUTI: Termomineralni izvor "Jezero" preti da presuši?

G. Ć.

04. 09. 2020. u 11:30

LEKOVITA voda sa termomineralnog izvora "Jezero" u Vrnjačkoj Banji, jednog od sedam ovdašnjih mineralnih izvora, gotovo duže od mesec dana teče kap po kap, preteći da će u skorije vreme i da presuši.

У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ ЗАБРИНУТИ: Термоминерални извор Језеро прети да пресуши?

Foto: G. Ć.

To nije promaklo ni meštanima, a ni gostima Vrnjačke Banje, jer se na izvoru ove lekovite vode pogodne za regulisanje dijabetesa u poslednje vreme stvaraju gužve, a izbijaju i svađe.

Kontrola svih sedam termomineralnih izvora u Vrnjačkoj Banji poverena je bolnici "Merkur" u saradnji sa Rudarsko-geološkim fakultetom.

Prema rečima načelnika Službe za pravne i ekonomske poslove ove zdravstvene ustanove Božidara Vučkovića, činjenica je da je došlo do smanjenja izdašnosti na izvoru, ali stručnjaci će utvrditi uzrok, a voda bi, narednih dana trebalo postepeno da se vrati.

AKVA-PARK

- NIJE isključeno, međutim, da je uzrok kontinuirano crpljenje vode iz akva-parka u poslednjih mesec i po dana, što ranije nije bio slučaj. Ako je to razlog, moraće da se prave pauze u korišćenju vode sa izvorišta - kaže Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!