SVE ATRAKTIVNIJA: Resavsku pećinu posećuje sve veći broj turista

Z. Gligorijević

03. 09. 2020. u 15:24

RESAVSKU pećinu počeo je da posećuje sve veći broj turista.

СВЕ АТРАКТИВНИЈА: Ресавску пећину посећује све већи број туриста

Foto: Z. Gligorijević

Svakog vikenda tokom jula videlo ju je oko 2.000 posetilaca, što je više nego što je bilo tokom trodnevnog viteškog festivala „Džast aut“, kada je dnevno bilo po 1.500 gostiju.


Radnim danom bilo je oko 300 turista. Ona je za turiste postala atraktivna već prvog vikenda po ukidanju vanrednog stanja, kada je bilo 500 gostiju, narednog već hiljadu, a svakog sledećeg se broj povećavao. Krenule su i đačke ekskurzije.

- Građani su poslušali preporuku Vlade Republike Srbije da vikende provode u svojoj zemlji i obilaze prirodne lepote, a prethodnih godina smo dosta radili na promociji cele Gornje Resave, naročito na sajmovima, što je rezultiralo povećanjem broj posetilaca – navodi direktorka JP „Resavska pećina“ Ana Nešić-Bogdanović.

Što se tiče preventivnih mera zbog epidemije korona virusa, svi zaposleni nose makse i rukavice, a posetioci, koji takođe moraju da nose maske, moraju i da prođu kroz dezo barijere i da drže socijalnu distancu. Kako pećina ima veliku kvadraturu, grupu može da čini do 40 turista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!