NIŠTA OD UREĐENJA NOVOSADSKOG POZORIŠNOG TRGA: Centar čeka bolju ponudu

Z. GRUMIĆ

03. 09. 2020. u 13:30

BUDUĆI da je nedavno obustavljen postupak javne nabavke za uređenje Pozorišnog trga, odnosno prve faze detaljnog uređivanja centralnog gradskog jezgra Novog Sada, novi tender za izvođača tih radova biće raspisan najkasnije do kraja ove godine.

НИШТА ОД УРЕЂЕЊА НОВОСАДСКОГ ПОЗОРИШНОГ ТРГА: Центар чека бољу понуду

Foto Z.Grumić

To je potvrdio i gradonačelnik Miloš Vučević, istakavši da mu je žao zbog toga što ta jedina ponuda koja je stigla Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije kao naručiocu posla nije bila odgovarajuća, odnosno imala je niz nedostataka.

- Žao mi je što javna nabavka nije uspela. Grad je obezbedio novac ali ponuda je bila neadekvatna. Ova godina je idealna za počinjanje tih radova, posebno ako se ima u vidu da Novi Sad, zbog pandemije virusa korona, neće biti Evropska prestonica kulture iduće godine, kako je određeno, nego naredne, 2022. Imali bismo tako dovoljno vremena da uredimo centar - rekao je Vučević u razgovoru sa novinarima, naglasivši da će biti raspisan novi tender za te radove.

Kako je i planirano, prvo bi trebalo da bude obnovljen Pozorišni trg, koji je u najlošijem stanju, kao i deo oko Uspenske crkve, a u fazama koje predstoje uslediće temenjna rekonstrukcija Trga slobode i ostalih rubnih delova tog centralnog gradskog platoa.

Foto Z.Grumić

Porta Uspenske crkve
JEDINI ZAINTERESOVANI


JEDINU ponudu na javnom pozivu raspisanom u maju, uz kasnije produženje roka, dostavila je grupa ponuđača koju je predvodila novosadska firma "Energotehnika - Južna Bačka". Njihova ponuđena cena je bila 314,98 miliona dinara, što je za oko 90.000 dinara manje od procenjene vrednosti radova, date u tenderu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a