ZAVRŠEN NOVI MOST U SIRČI: Obnova saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju

G. Ćirović

24. 08. 2020. u 09:00

POSLE 14 meseci otkako je u Sirči nadomak Kraljeva nabujala Sirčansko-Trgoviška reka prošlog leta potpuno srušila stari most na lokalnom putu prema Sirčanskoj banji, ovih dana konačno je završena potpuno nova ćuprija.

ЗАВРШЕН НОВИ МОСТ У СИРЧИ: Обнова саобраћајне инфраструктуре у краљевачком крају

Foto: Goran Šljivić

Duže od godinu dana za oko 150 meštana jedina bezbedna saobraćajna komunikacija sa centrom ovog pomoravskog sela bio je lansirni most koji su kao privremeno rešenje postavili pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske Srbije.

- Zahvaljujući našoj Vojsci nismo bili odsečeni od sveta, a sada smo najzad dobili pravi most kojim će bez problema moći da prolaze i kamioni i poljoprivredne mašine. Čekali smo duže od godinu dana, ali se isplatilo – poručuju meštani Sirče.

Prema rečima Alerksandra Nestorovića, direktora kraljevačkog JP za uređenje građevinskog zemljišta, izgradnja novog mosta koštala je oko 20 miliona dinara.

- Sve je urađeno po najvišim standardima kako i struka i Zakon nalažu, tako da sam siguran da će ovaj most uspešno odoleti eventualnim naletima bujice – kaže Nestorović.

U sklopu obnove saobraćajne infrastrukture u kraljevačkom kraju oštećene u prošlogodišnjim i ovogodišnjim bujičnim poplavama, trenutno se još izvode radovi na mostu u Vrdilima, posle toga planirana je realizacija sličnih projekata u Miločaju, Mrsaću i preko Kovačkog potoka.

- To su mostovi za koje smo tražili hitnu intervenciju – dodaje Nestorović.

- Inače smo konkurisalki sa ukupno 21 mostom i svi će biti urađeni. Potrebno je samo malo vremena za izradu projektne dokumentacije kako bi se izgradili po svim propisima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!