NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE PRIJEPOLjE: Prioritet transparentnost i razvoj Prijepolja

Tanjug

20. 08. 2020. u 17:55

НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРИЈЕПОЉЕ: Приоритет транспарентност и развој Пријепоља

Foto: A. Rovčanin

NOVIZABRANI predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je danas da će prioritet nove vlasti, čiju okosnicu čine SNS i SDP Rasima Ljajića, biti transparentnost, stavljanje građana u prvi plan, ali i infrastrukturno poboljšanje i razvoj turizma.

"Želimo da sprečimo curnje budžeta ove opštine kako bismo efikasnije i kvalitetnije radili. Pored toga razvijaćemo i turizam, poljoprivredu i privredu, ali nam je najbitnije da sprečimo rasipanje budžeta kako bi građanima bilo bolje", rekao je Babić.

Dodao je da su za taj posao kao partnera izabrali SDPS Rasima Ljajića i grupu koja je dokazana kao jako odgovorna i organizovana, koja ima konstruktivna rešenja, koja daje sebe.

"Sa tim timom imamo plan da popravio sve ono što nije valjalo u Prijepolju", poručio je Babić.

Esad Hodžić iz SDPS rekao je novinarima nakon izbora za zamenika predsednika opštine da je danas formiran tim koji odlikuju organizovanost, timski rad i posvećenost razvoju Prijepolja.

"Obratićemo pažnju na sve delove opštine koja je zapuštena na svim poljima od infstrukture, preko zdravstva, školstva i poljoprivrede. U ovom timu koji je danas Babić predložio ja vidim garanciju i sigurnost", rekao je Hodžić.

Vlast u Prijepolju formirana je danas okosnicu čine SNS i SDP a u koaliciji su i liste Zajedno za prijepolje”.

Vladajuću većinu u gradu na Limu činiće liste „Aleksandar Vučić - Ivica Dačić - Za našu decu“ sa 16 mandata, „Zajedno za Prijepolje - Rasim Ljajić“ 11 mandata, Grupa građana „Za bolje Prijepolje - Lutka“ i Grupa građana „Za čisto Prijepolje“ sa po jednim mandatom.

U opoziciji će naredne četiri godine sedeti osam odbornika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, tri odbornika Demokratske partije Sandžaka i jedan odbornik Stranke demokratske akcijedr Sulejman Ugljanin. Skupštinski dom u Prijepolju broji 41 odbornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)