ZRENJANINCI ĆE MOĆI DA ODAHNU: Ponuđeno rešenje za smrad iz kafilerije

B. G.

17. 08. 2020. u 11:48

Kompanija iz Beograda, nakon posete proizvodnim pogonima "Prekona" u Zrenjaninu i sagledavanja problema, ponudila je sistem za odstranjivanje neprijatnih mirisa i trajno rešavanje problema koje ova kafilerija ima, a protiv kojih protestuju Zrenjaninci.

ЗРЕЊАНИНЦИ ЋЕ МОЋИ ДА ОДАХНУ: Понуђено решење за смрад из кафилерије

Foto privatna arhiva

Ponuđeni sistem koristi inovativnu tehnologiju hladne plazme i može se implementirati na postojeći cevovod koji se koristi za ekstrakciju vazduha iz pogona, a ovo rešenje je do sada, primenjeno u mnogo fabrika koje se bave proizvodnjom hrane za kućne ljubimce u Evropi i Aziji.

- Vazduh bi se tretirao pre ulaska u centrifugalni ventilator koji se trenutno koristi u "Prekonu" - poručuju stručnjaci beogradske kompanije, uz napomenu da postoji više modela po kapacitetu koji se ugrađuju za odstanjivanje mirisa.

Oni procenjuju da bi njihov sistem mogao da prečisti kompletan vazduh koji kafilerija u Zrenjaninu izbacuje u spoljašnju sredinu i smradom muči građane Zrenjanina.

Primena ovog sistema, tvrde stručnjaci, omogućuje neprekidan rad u trajanju od 8 hiljada časova , što znači da skoro 365 dana u godini sa neprekidnim radom od 24 časa je pokriven sistem neutralizacije neprijatnih mirisa.

Predlog rešenja dodstavljen direktoru

Konkretni predlozi kako trajno rešiti problem smrada, dostavljeni su direktoru kompanije "Prekon" Slavku Popoviću, uz obavezan dolazak stručnog osoblja proizvođača prilikom puštanja sistema za prečišćavanje u rad zbog pregleda kompletne opreme i podešavanja radnih parametara.

Proizvođač opreme praktikuje posetu pogonima koje treba da tretira, kako bi se merenjem svih parametara i prikupljanjem preciznih podatak izabrala odgovarajuća oprema i ubrzao ceo proces.

Usled složenosti posla, a najviše zbog sagledavanju trenutnog stanja na terenu proizvođač opreme praktikuje posetu proizvodnog pogona koji treba da tretira i merenja neophodnih parametara radi izbora odgovarajuce opreme, pa je predlog da se prikupi što veći broj preciznih podataka, kako bi se ubrzao kompletan proces.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)