VIRUS KORONA U KRUŠEVCU: Potvrđen 21 slučaj kovid-19, uveče Kruševac pun ljudi, mere slabo ko poštuje,okupljanja redovna

S. Babović

15. 08. 2020. u 19:58

EPIDEMIJA korona-virusa u Rasinskom okrugu je i dalje prisutna o čemu govori i 21 novoinficirani pacijent.

ВИРУС КОРОНА У КРУШЕВЦУ: Потврђен 21 случај ковид-19, увече Крушевац пун људи, мере слабо ко поштује,окупљања редовна

S. Babović

Teško da će u skorije vreme biti značajno umanjen broj jedinstvenih pozitivnih nalaza, budući da je Kruševac u večernjim satima pun ljudi, zaštitne maske skoro niko i ne nosi ,a nakon zatvaranja kafića, mladi se u većim grupama “sele” na klupe i u parkove.

Održavanje kakve-takve socijalne distance primetno je samo tokom dana, kada Kruševljani i nose zaštitne maske,budući da treba da ulaze i u radnje, apoteke, gradske institucije i druga mesta gde je ta mera obavezujuća.
Kruševac je još uvek u vanrednoj situaciji i od početka epidemije ima čak 845 potvrđenih slučajeva. Među njima je i 12 novoinficiranih. U Varvarinu je zabeleženo još 7 pozitivnih nalaza, čime se broj potvrđenih u ovoj opštini popeo na 58. Po jedan novooboleli je iz Trstenika, gde je sada broj ukupno registrovanih slučajeva-78 i Ćićevca, opštine u kojoj je do sada registrovan 51 slučaj KOVID-19.

S. Babović


U Aleksandrovcu je i dalje visok broj registrovanih lica koja su imala potvrdu o prisustvu korona-virusa-256, što, proporcionalno,važi i za Brus, gde je kod 112 lica potvrđen virus.Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, pod zdravstvenim nadzorom je 3.989 lica, a kao izlečeni se vodi njih 1.084. Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice leči se 34 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)