DVA DANA BEZ NOVIH SLUČAJEVA: Situacija sa koronom u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

14. 08. 2020. u 15:50

PROTIČU dva dana zaredom bez ijednog potvrđenog slučaja zaraze kovidom-19 u Rudničko-takovskom kraju, prema do sada zvanično pristiglim rezultatima svih testiranih u Gornjem Milanovcu.

ДВА ДАНА БЕЗ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА: Ситуација са короном у Рудничко-таковском крају

Foto Nezavisne novine

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od kovida-19 obolelo je 117 lica, uz šest smrtnih ishoda, izlečeno je 80, dvoje leči Klinički centar u Kragujevcu, troje milanovačka Opšta bolnica, ostalih 26 sa lakšom kliničkom slikom, i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledan 41 pacijent, od kojih 14 prvi put, uzeto šest nazofaringealnih briseva, urađeno šest seroloških testova. Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na kovid-19, upozoravamo da je neophodno poštovati sve preventivne mere, koje je usvojio Republički krizni štab – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!