AKCIJA NEGOTINSKE GRANIČNE POLICIJE: Uhvaćene dve grupe migranata

S.M.J.

12. 08. 2020. u 19:27

PRIPADNICI Granične policije zatekli su u utorak noću i u sredu tokom dana 34 migranta za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu.

АКЦИЈА НЕГОТИНСКЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухваћене две групе миграната

Ilustracija

Granična policija sa Kusjaka zatekla grupu od 19 migranata, među kojima devetoricu maloletnika. Svi oni su tokom dana testirani na prisustvo virusa korona, a serološki testovi su potvrdili da nema akutne zaraženosti i da je većina njih preležala kovid.

Tokom dana je otkrivena u rejonu državne granice sa Bugarskom još jedna grupa od 15 migranata, uglavnom mlađih, među njima i četvorica maloletnika. I njima, kao i prethodnoj grupi, aktivisti negotinskog Crvenog krsta uručili su pakete sa hranom i liflete na jezicima država Bliskog istoka u okviru borbe protiv trgovine ljudima i psihosocijalne pomoći.

Migranti će, po proceduri, uz rešenje nadležnih, biti upućeni da se u roku od 72 sata jave u raspoređen kolektivni centar.

U poslednjih mesec dana pripadnici Granične policije su u još dva navrata zaticali grupe od 28 i 21 migranta migranata u blizini timočkih sela Kovilovo i Aleksandrovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih