AKCIJA NEGOTINSKE GRANIČNE POLICIJE: Uhvaćene dve grupe migranata

S.M.J.

12. 08. 2020. u 19:27

АКЦИЈА НЕГОТИНСКЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухваћене две групе миграната

Ilustracija

PRIPADNICI Granične policije zatekli su u utorak noću i u sredu tokom dana 34 migranta za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu.

Granična policija sa Kusjaka zatekla grupu od 19 migranata, među kojima devetoricu maloletnika. Svi oni su tokom dana testirani na prisustvo virusa korona, a serološki testovi su potvrdili da nema akutne zaraženosti i da je većina njih preležala kovid.

Tokom dana je otkrivena u rejonu državne granice sa Bugarskom još jedna grupa od 15 migranata, uglavnom mlađih, među njima i četvorica maloletnika. I njima, kao i prethodnoj grupi, aktivisti negotinskog Crvenog krsta uručili su pakete sa hranom i liflete na jezicima država Bliskog istoka u okviru borbe protiv trgovine ljudima i psihosocijalne pomoći.

Migranti će, po proceduri, uz rešenje nadležnih, biti upućeni da se u roku od 72 sata jave u raspoređen kolektivni centar.

U poslednjih mesec dana pripadnici Granične policije su u još dva navrata zaticali grupe od 28 i 21 migranta migranata u blizini timočkih sela Kovilovo i Aleksandrovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Majo

12.08.2020. 21:32

Rumuni, Mađari i Hrvati vraćaju nam sve one koji pokušaju da pređu granicu, a naši idioti, ili možda plaćeni izdajnici ih dočekuju sa hranom i dobrodošlicom !

ByK

12.08.2020. 23:50

Напоље са исламским освајачима, желимо православну Србију коју смо наследили од предака!

duša

13.08.2020. 19:09

Jasno j glasno vraćati izbjeglice u njihove zemlje. Isti ti ljudi sutra će nas ubijati . Pitam se zašto ne biježe u Arapske zemlje Tursku .