SMANjUJE SE BROJ OBOLELIH: Epidemiološka situacija u Severnobačkom okrugu pod kontrolom

J. L.

10. 08. 2020. u 16:14

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Севернобачком округу под контролом

Foto: Novosti arhiva

NA teritoriji Severnobačkog okruga do sada je od virusa kovid 19 obolelo 445 osobe, a zabeleženo je i ukupno 17 smrtnih ishoda.

Trenutno se na bolničkom lečenju u „kovid“ delu  Opšte bolnice u Subotici  nalazi 70 pacijenata, od kojih je sedam u kovid jedinici intenzivnog lečenja,  a od njij je dvoje na mehaničkoj ventilaciji.

- U protekloj nedelji registrovan je blagi pad u broju pregleda pacijenata u kovid bolničkoj respiratornoj ambulanti, kao i manji broj prijema pacijenata u kovid bolnicu u odnosu na poslednju nedelju jula – kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

- Prema ocenama nadležnih je da je negativni trend porasta broja obolelih zaustavljen.

Ono što je značajno jeste činjenica da je tokom proteklih nekoliko dana, na teritoriji grada ali i okruga u celini, na dnevnom nivou registrovan manji broj kovid-19 obolelih nego što je to bilo u prethodnom periodu, i ovo je prvi ohrabrujući podatak nakon dužeg perioda nadzora nad ovim oboljenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marija

11.08.2020. 17:26

KAKVA je situacija sa obolelima iz gerontoloskog centra Subotica, Zasto se cuti ili skriva informacija,Znamo da je suboticki gerontoloski jako dobar pa smo bas zato i zabrinuti.