TRENER OPSOVAO GRADONAČELNIKA: Gradsko plivalište ne radi po preporuci ZZJZ

R. Šegrt

07. 08. 2020. u 09:00

ČLANOVI Plivačkog kluba "Kikinda" nezadovoljni su što bazeni u tom gradu ne rade pa su počeli da treniraju na divljem kupalištu "Plava banja" na periferiji.

ТРЕНЕР ОПСОВАО ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Градско пливалиште не ради по препоруци ЗЗЈЗ

Foto R. Šegrt

Njihovo ogorčenje kulminiralo je u sredu, kada je jedan od trenera na gradilištu nove gradske pijace slučajno sreo gradonačelnika Pavla Markova i opsovao mu majku zbog toga što bazeni ne rade.

Foto R. Šegrt

Markov mu je prišao i objasnio zbog čega je 14. jula prekinut rad otvorenih bazena u gradu i u Banatskom Velikom Selu.

- Gradski štab za vanredne situacije sve odluke i mere doneo je na osnovu stručne analize i preporuka Zavoda za javno zdravlje. To je jedina ustanova koja može da procenjuje epidemiološku situaciju. Nisam ja samostalno doneo odluku da bazeni ne rade. Epidemiološka situacija u gradu nije povoljna. Po svim normama Zavoda trebalo je da uvedemo vanredno stanje, ali smo doneli vanredne mere. Jedna od njih je i da se prekine rad bazena, kako se ne bi okupljao veći broj ljudi na jednom mestu - objasnio je Markov i pozvao trenera da se dobro informiše pre bilo kakve kritike.

LOŠA SLIKA

- U KIKINDI je za 24 sata zaraženo 10 ljudi. Imamo 137 pozitivnih , od kojih je 24 na bolničkom lečenju. U kućnoj izolaciji je 113 ljudi. Obolelo je ukupno 16 dece, od kojih je šest izlečeno - navela je Radlovićeva.

Plivači ne podržavaju vulgarani ispad trenera, ali smatraju da bi trebalo da im se dozvoli da treniraju na bazenima, kao što to rade u drugim gradovima u Vojvodini.

- Iako smo ogorčeni što ne možemo redovno da treniramo, kao što se to radi u drugim gradovima, ograđujemo se od ispada jednog od naših trenera. Klub ne podržava takvo neprimereno ponašanje. Naši treninzi su specifični i mi ne možemo bez bazena - prenela je Julijana Moldvai, predsednica PK "Velika Kikinda".

Gradonačelnik Markov objašanjava da se u ovakvoj situaciji ne mogu porediti Kikinda i opština Ada, na primer, u kojoj bazeni rade od prošle nedelje, jer je to mesto manje od Kikinde, a epidemiološka situacija je mnogo povoljnija. I direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Sandra Radlović izjavila je da je u Adi najbolja epidemiološka situacija u Vojvodini, jer su bila zaražena samo dva pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio