NOVA ŽRTVA KORONE U KIKINDI: Preminula žena od 59 godina

R. Šegrt

utorak, 04. 08. 2020. u 16:16

НОВА ЖРТВА КОРОНЕ У КИКИНДИ: Преминула жена од 59 година

Foto: R. Šegrt

POSLE deset dana lečenja i borbe sa korona virusom uz podršku respiratora u noći između ponedeljka i utorka u Opštoj bolnici u Kikindi preminula je žena od 59 godina.

Osim ovog, ona je imala i druga teška hronična oboljenja, dijabetes i loše krvne sudove, a ranije je preživela i šlog, izjavio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

- Nažalost pre dva dana njeno stanje se pogrošalo, bubrezi su počeli da otkazuju i ishod za tu relativno mladu pacijentkinju je bio fatalan- objasnio je Stojisavljević.

U ovoj bolnici trenutno se od zaraze korona virusom leči 28 pozitivnih pacijenata, među kojima je najmlađa 18-godišnja devojka.

- Ona je doživela saobraćajnu nezgod i operisana je zbog preloma butne kosti. Ima i upalu pluća, a testom je utvrđeno da je pozitivna. Njeno stanje je stabilno, upala se smiruje i ona će verovatno, uskoro biti otpuštena na kućno lečenje – precizirao je dr Stojisavljević.

Ostali pacijenti koji su hospitalizovani u kikindskoj Opštoj bolnici stariju su od 60, a najstariji ima 84 godine. Broj građana koji se sa simptomima korona virusa javlja u ambulantu bolnice se ne smanjuje. Dnevno se pregleda od 10 do 16 pacijenata, pa je epidemiološka situacija u ovom gradu još uvek nepovoljna. Zbog toga ne rade otvoreni bazeni, otkazane su sve javne kulturne, sportske i druge manifestacije.

PREMINULI

Od posledica kovida 19 od marta je preminulo sedmoro Kikinđana, koji su živeli u ovom gradu. U kikindskoj bolnici preminula je i žena koja je rođena u ovom gradu, ali je imala slovenačko osiguranje. U Kikindi je sahranjen i državni sekretar Branislav Blažić, koji je živeo u Beogradu, gde je i umro od zaraze korona virusom. Svi preminuli imali su više od 60 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)