U LESKOVCU I DALJE VANREDNO: Korona se ne smiruje

I. M.

27. 07. 2020. u 15:38

VANREDNA situacija, koja je u Leskovcu proglašena 13. jula, produžena je za još dve nedelje.

У ЛЕСКОВЦУ И ДАЉЕ ВАНРЕДНО: Корона се не смирује

I. Mitić

Takva odluka doneta je na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije nakon što je zaključeno da epidemiološka situacija nije dobra, a jedan od razloga je i to što su virusom korona inficirani i korisnici usluga ovdašnje Ustanove za odrasle i starije.

U domu za stare je registrovano ukupno 58 slučajeva zaraze, 53 korisnika i petoro zaposlenih, što je za 10 korisnika i jednog zaposlenog više u odnosu na poslednje podatke.

Ukupan broj inficiranih u Jablaničkom okrugu je, prema najnovijem izveštaju, povećan za 38 osoba. Pozitivan test ima 36 Leskovčana, a po jedan slučaj infekcije je potvrđen u Medveđi i Vlasotincu. Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu korona je potvrđena kod 1393 osoba, a najveći broj inficiranih je sa teritorije Leskovca – 1111.

Broj pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom koji se smeštaju u Kovid bolnicu je i dalje veliki i na granici postojećih kapaciteta, a za poslednje dve nedelje zabeležena su i 10 smrtna ishoda bolesti.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je još jednom apelovao na građane da poštuju sve mere i da izbegavaju gužve. On je ocenio da nas neodgovornost prema sebi i porodici, kao i prema svima drugima, može skupo da nas košta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest