KIKINDA DODATNO POOŠTRILA MERE: Dozvoljeno okupljanje samo do 10 ljudi čak i na verskim obredima

R. Š.

17. 07. 2020. u 15:10

КИКИНДА ДОДАТНО ПООШТРИЛА МЕРЕ: Дозвољено окупљање само до 10 људи чак и на верским обредима

Foto: Rada Šegrt

POŠTO se broj obolelih od KOVIDA 19 povećava iz dana u dan pa ih je u Kikindi sada 45, a u samoizolaciji je 80 građana, gradski Štab za vanredne situacije je ove nedelje tri puta pooštravao mere kretanja kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Tako je od petka, 17. jula, i u zatvorenom i na otvorneom prostoru, na svim skupovima, zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi. Ovo ograničenje odnosi se na sve vrste proslava, na muzičke, zabavne i kulturne manifestacije, političke skupove, sportske događaje uz prisustvo publike, ali i na verske obrede.

- Tokom boravka na javnom mestu, u otvorenom i zatvorenom prostoru, između osoba mora da postoji rastojanje od najmanje metar i po, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može da bude jedna osoba. Na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru obavezne su zaštitne maske. Roditelji maloletne ili dece sa posebnim potrebama i startelji dužni su da se pobrinu da deca nose maske – saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Nošenje zaštitnih maski obavezno je na pijacama, pa je JP „Kikinda“ naloženo da organizuje sprovođenje naloženih mera.

Štab za vanredne situacije najpre je u utorak zabranio, pa već narednog dana dozvolio rad teratana i fitnes klubova, ali tako da samo dve osobe mogu istovremeno da vežbaju, uz poštovanje fizičke distance i higijenskih mera. 

Štab za vanredne situacije u Kikindi najavio je da će inspekcije obustaviti rad svih objekata za koje se utvrdi da ne poštuju propisane mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)