BORBA ZA ŽIVOT TRUDNICA U NIŠU: Jedna je i dalje na respiratoru, primljena i treća u teškom stanju

Novosti onlajn/J.Ćosin

17. 07. 2020. u 11:25

TRUDNICA stara 27 godina koja je najkritičnije je stabilno, zadovoljavajuće gasne razmene na respiratoru. Plod je u redu.

БОРБА ЗА ЖИВОТ ТРУДНИЦА У НИШУ: Једна је и даље на респиратору, примљена и трећа у тешком стању

Foto: J. Ć.

- Ona se stabilizovala, ali je i dalje na respiratoru. Pratimo stanje pa ćemo videti narednih dana - kaže prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Dodaje da je njeno stanje i dalje teško, ali da ima "zadovoljavajuću gasnu razmenu i zadovoljavajuću saturaciju što je ohrabrujuće".

- Stabilno je i druga trudnica stara 34 godine koja je na Klinici za pulmologiju koja je na kiseoničnoj potpori i ne zahtevaja mehaničku ventilaciju - rekao je dr Janković.

PRIMLjENA I TREĆA TRUDNICA

Prema njegovim rečima treća trudnica koja je primljena u protekla 24 časa zbog problema sa disajnim organima hospitalizovana je na Klinici za pulmologiju i njeno stanje je takođe stabilno, ali još uvek nije poznato da li je pozitivna ili ne.

- Ona je bila u jako teškom opštem stanju, sa jako kritičnom gasnom razmenom, morala je biti intubirana i stavljena na mehaničku ventilacuju, kako bismo sprečili fatalni ishod. Njeni stanje se u međuvremenu stabilizovalo i za sada smo zadovoljni kako ide mehanička ventilacija i gasna razmena. Plod je takođe dobro - rekao je doktor Radmilo Janković.

Podsetimo, kako su "Novosti" ranije pisale, ako su dva poslednja nalaza testova na koronu trudnicama u niškom Kliničkom centru obolelim od kovida negativna, njihovo zdravstveno stanje i dalje je loše, a jedna od njih životno je ugrožena, kažu u toj ustanovi.

Trudnica u tridesetoj nedelji trudnoće, koja je usled komplikacija nastalih zbog kovida 19 intubirana i priključena na respirator, nalazi se na Ginekološko-akušerskoj klinici, gde lekari non-stop prate njeno i stanje bebe, dok je 34-godišnja trudnica, koja je u 6. mesecu, na kiseoničkoj potpori na Klinici za pulmologiju i njeno stanje se blago poboljšalo.

Kako je pisao naš list, one su u KC “Niš“ smeštene nakon što su im se, zbog korone koja ima je brzo potvrđena, respiratorne funkcije znatno pogoršale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!