INFICIRANO JOŠ 39 LICA: Još novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

D. Zečević

16. 07. 2020. u 19:04

OD 65 testiranih lica u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je još 39 lica kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

ИНФИЦИРАНО ЈОШ 39 ЛИЦА: Још новооболелих у српским срединама на Косову и Метохији

Foto: Depositphotos

Od ovog broja, prema rečima dr Aleksandra Antonijevića, epidemiologa Zavoda za Javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici njih 27 je sa severa Kosmeta dok je u srpskim sredinama južno od reke Ibar njih dvanaest.

- I dalje je epidemiološka situacija ista,već danima, odnosno poslednjih nedelju dana je se broj obolilih od šesdesetoro testiranih kreće od 35 do 39 pozitivnih-ističe za Novosti dr Antonijević i dodaje da se poslednjih pad rada ipak manji broj pacijenata javlja zdravstvenim ustanovama sa simptomima koji ukazuju na KOVID 19.

- Trenutno je hospitalizovano 91 lice kod  kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa , od kojih je  njih 82 u zdravstvenm centru u Kosovskoj Mitrovici dok je njih 229 u kućnoj izolaciji - ističe dr Antonijević i dodaje da je od 12 marta do danas u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji testirano je 2630 lica od kojih je 489 pozitivno na KOVID 19.

Inače, iz kosovske policije apeluju na korišćenje zaštitne opreme i kontrolišu sprovođenje mera koje su naložene u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana