SITUACIJA U TIMOČKOJ KRAJINI: U Zaječaru 15 novih kovid slučajeva, Kladovu, Negotinu dva, Knjaževcu četiri

S. M. J.

16. 07. 2020. u 18:54

U ZAJEČAR je iz beogradskog „Vatrenog oka“ stigla potvrda da je na prisustvo virusa korona pozitivno 1‚5 Zaječaraca od dve do 74 godina starosti, od kojih devet muškaraca i šest žena.

СИТУАЦИЈА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ: У Зајечару 15 нових ковид случајева, Кладову, Неготину два, Књажевцу четири

Depositphotos

Od početka pandemije u gradu pod Kraljevicom zabeleženo je 195 slučajeva infekcije koronom.

- Pošto je procenat pozitivnih, u odnosu na broj pristiglih rezultata, izuzetno visok, preko 40 odsto, a tek se očekuju rezultati za 202 testiranih sugrađana još jednom vas molimo da situaciju u kojoj se nalazimo shvatite krajnje ozbiljno. Pristigli rezultati ukazuju, shodno broju stanovnika, lagano klizimo ka tome da postanemo novo žarište epidemije u Srbiji – apelovao je na sugrađane Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

On je rekao da je u zaječarskoj bolnici trenutno hospitalizovano 35 pacijenata, u Nišu dva, a da je pod zdravstvenim nadžorom u kućnoj izolaciji skoro 20 ljudi, te da grad zbog nepovoljne epidemiološke situacije razmatra uvođenje novih mera i vanrednog stanja.

U Negotin su stigli rezultati za šest testova, od kojih su dva pozitivna zabeležena kod žena starih 31 i 64 godine. U Zavodu za javno zdravlje navode da su od početka pandemije do 15. jula u Negotinu urađena 1.623 testa, od kojih je obrađen 1.451 test, a da za 18 uzoraka testiranje treba ponoviti. Još uvek se očekuju rezultati za 172 brisa.

U Kladovu je zabeleženo sedam novih kovid slučajeva, što je broj zaraženih od početka pandemije do danas podiglo na 54. Aktivnih je 17, od kojih četiri čekaju rezultat drugog testa. U ovoj opštini očekuju danima da im iz referentne laboratorije stignu rezultati 110 testova, od kojih je 40 komercijalnih.

Tri muškarca i jedna žena starosti od 18 do 77 godina dobili su pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u opštini Knjaževac. Od početka pandemije do 14. jula, u knjaževačkoj opštini registrovane su 44 na kovid-19 pozitivne osobe. Od početka pandemije u Knjaževcu su urađena 1.284 testa, obrađeno je 1.190, za sedam uzoraka testiranje mora da se ponovi, a rezultat se čeka za još 94 testa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!