EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SUBOTICI: 57 obolelih od virusa korona, bolnica prima samo hitne slučajeve

J. L.

16. 07. 2020. u 18:50

ZBOG aktuelne nepovoljne epidemiološke situacije, Opšta bolnica u Subotici će od petka, pored pacijenata sa simptomima korona virusa, primati samo hitne slučajeve.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СУБОТИЦИ: 57 оболелих од вируса корона, болница прима само хитне случајеве

Foto: Novosti arhiva

Na bolničkom lečenju u Kovid delu Opšte bolnice u Subotici, koji čine infektivno odeljenje i „Kovid centar 1” trenutno leži 56 pacijenata, od čega su njih 34 pozitivna na korona virus, što je za troje više nego u sredu.

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u najvećem gradu na severu Bačke registrovano je 57 obolelih od virusa KOVID 19.

- Svi hospitalizovani pacijenti su za sada stabilnog kliničkog stanja. Sa težom kliničkom slikom su dva pacijenta i oni se nalaze u jedinici intenzivnog lečenja, za sada takođe klinički stabilni. Za dete starosti tri godine, u pratnji majke, čeka se nalaz PSR testa, ono se dobro oseća i klinički je potpuno stabilno – kažu u Opštoj bolnici u Subotici. 

Skoro trećina pacijenata na bolničkom lečenju  starosti od 51 do 60 godina, 23 odsto pacijenata je u dobi od 41 do 50 godina, a svaki deseti je iz kategorije od 30 do 40 godina, dok je jedna trećina pacijenata starija od 60 godina. Najstariji pacijent ima 87 godina.

- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i angažovanost potrebnih resursa za funkcionisanje kovid dela u okviru Opšte bolnice Subotica od petka primaće se samo pacijenti koji zahtevaju hitnu medicinsku obradu, uključujući i hitne hirurške intervencije, porođaje i druge hitne dijagnostičke i terapijske procedure – dodaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri