JAGODINA OBELEŽILA GRADSKU SLAVU: U skladu sa epidemiološkim merama

Novosti online

12. 07. 2020. u 14:48

GRAD Jagodina je za svoju slavu uzeo Petrovdan, u znak prvog pominjanja Jagodine u jednom pisanom dokumentu.

ЈАГОДИНА ОБЕЛЕЖИЛА ГРАДСКУ СЛАВУ: У складу са епидемиолошким мерама

Tanjug

Reč je o pismu koga je 15. jula 1399. godine poslala kneginja Milica Dubrovačkoj Republici, a u kome su prvi put pominje Jagodina. Gradska slava obeležena je danas u Skupštini grada Jagodine, tradicionalnim sečenjem kolača, uz poštovanje svih epidemioloških mera i u prisustvu deset ljudi, koliko je bilo moguće, imajući u vidu razmak u unutrašnjem prostoru, u maloj sali Skupštine grada Jagodine.

Dosadašnji kolačar, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević predao je kolač za narednu godinu predsedniku Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini Zoranu Gligorijeviću. "2020. godina ostaće upamćena po tome što smo gradsku slavu Petrovdan obeležili u posebnim uslovima borbe protiv korona virusa.

Mi smo u Jagodini dobili veliko poverenje naših građana na prošlim izborima, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou i nadam se da ćemo sve ono što građani očekuju od nas ispuniti. Takođe bi se zahvalio svima onima koji su strpljivi, svima onima koji razmišljaju i koji su savesni u ovoj borbi i želim im da opstanu i istraju u svemu ovome što nam se dešava", rekao je ovogodišnji kolačar, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stratnke u Jagodini i budući narodni poslanik Nikola Radosavljević. "Velika mi je čast što sam danas primio kolač slave grada Jagodine, slave mog grada, jer sam rođen u ovom gradu, ceo radnik vek sam u ovom gradu i sve generacije moje porodice žive u Jagodini. Takođe, velika mi je čast što sam deo tima Dragana Markovića Palme, koji sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima veoma uspešno vodi ovaj grad već 16 godina, maksimalno radi na unapređenju našeg grada u svim segmentima i siguran sam da će tako biti i ubuduće i neka nam u tome pomognu i Gospod Bog i današnja slava", izjavio je predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini Zoran Gligorijević.

Obeležavanje gradske slave u Jagodini vodio je sveštenik Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini Milan Đorđević. Slavu je danas obeležio i jagodinski Saborni hram svetih apostola Petra i Pavla. Ova crkva je osveštena 1899. godine i od tada Petrovdan obeležava kao slavu hrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri