VOZAČI „POD LUPOM“ ALKOMETARA: Međunarodna akcija kontrole saobraćaja i na području PU Kraljevo

G. ĆIROVIĆ

17. 06. 2024. u 15:37

ВОЗАЧИ „ПОД ЛУПОМ“ АЛКОМЕТАРА: Међународна акција контроле саобраћаја и на подручју ПУ Краљево

G.Šljivić (arhiva)

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Na području Policijske uprave Kraljevo, u prvih pet meseci ove godine Saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja 87 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 132 vozača zatečena su da upravljaju vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

G.Šljivić (arhiva)

 

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, MUP apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)