POMOĆ I ONLAJN: U Sečnju organizuju školu roditeljstva

B. G.

24. 05. 2024. u 13:50

UDRUŽENjE žena Naš osmeh iz Sečnja u saradnji sa stručnim timom iz Zrenjanina pokreće Školu roditeljstva Ceo svet, za trudnice i očeve sa područja opštine Sečanj.

ПОМОЋ И ОНЛАЈН: У Сечњу организују школу родитељства

S, Mladenovski

Projekat je podržan od Ministarsva za brigu o porodici i demografiju, a ova jedinstvena škola roditeljstva namenjena je svim stanovnicima sa područja opštine Sečanj, koji treba da se ostvare u ulozi roditelja, uz savete stručnih lica iz ove oblasti.

- Početak programa je od 24. nedelje trudnoće, a radionice će se organizovati dva puta nedeljno onlajn u trajanju od 60 minuta, projekat je predviđen da traje šest meseci, prvi mesec je pripremni, a ciklus edukacija će trajati pet meseci, sa ciljem da budućim roditeljima iz manjih seoskih sredina omogući kvalitetne informacije i direktan razgovor sa stručnim licima - poručuju iz Udruženja žena Naš osmeh, uz napomenu da će kroz edukativne radionice budući roditelji dobiti psihofizičku pripremu i psihološku podrdšku.

Program Škole roditeljstva će voditi tim od šest predavača, stručnjaka iz različitih oblasti, ginekolog, psiholog, pedijatar, stomatolog, strukovna babica i medicinska sestra.

Škola roditeljstva će budućim roditeljima pružiti jasne smernice i uputsva za zdravu trudnoću i porođaj, razvoj privrženosti između deteta i roditelja, podršku dojenju, higijenu i negu novorođenčeta, kao i psihovizičku pripremu trudnica za porođaj, zatim i smernice za period posle porođaja.

Škola počinje sa radom 1. juna a u toku su prijave polaznika na teritoriji opštine Sečanj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)