STIPENDIJE ZA NAJBOLJE STUDENTE I UCENIKE: Najboljima dodeljeni ugovori

B. G.

10. 05. 2024. u 14:50

Najbolji studenti i učenici sa teritorije grada Zrenjanina, dobili su ugovore o stipendiranju u tekućoj školskoj godini, a uslove je ispunilo 126 studenata i 74 učenika srednjih škola.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ И УЦЕНИКЕ: Најбољима додељени уговори

grad Zrenjanin

Prošle godine iznosi stipendija povećani su za 50 odsto i usklađeni sa stipendijama na nivou Srbije i iznose 13 hiljada za studente i osam hiljada i sto dinara za učenike, a ukupno je za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno 17 miliona dinara.

- Verujem da će vam ovi uvećani iznosi stipendija, značiti u narednim mesecima, kao i da će većina vas biti na dodeli stipendija i naredne godine, a od srca želim da u narednom periodu završite ono što ste započeli, da li u Zrenjaninu ili nekom drugom gradu u Srbiji ili inostranstvu, ali da ne zaboravite odakle ste potekli - čestitajući studentima i učenicima, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

U ime stipendista zahvalio se Mihajlo Manigodić, učenik Zrenjaninske gimnazije, ističući da Gradska uprava zna da prepozna ideje i inicijative mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)