ONI VIDE MED I VINO: Sve je spremno za 17. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu

S. M. J.

10. 05. 2024. u 14:23

NEGOTIN je 11. i 12. maja domaćin 17. Međunarodnog sajma meda i vina, koji će okupiti proizvođače meda, vina, suvenira, lekovitog bilja, ali i proizvođače prateće opreme i sve one koji se bave prodajom, distribucijom i konzumiranjem meda i vina.

ОНИ ВИДЕ МЕД И ВИНО: Све је спремно за 17. Међународни сајам меда и вина у Неготину

Foto: S.M.Jovanović

Ovogodišnji Sajam meda i vina, koji se i ove godine održava pod sloganom “Oni vide med i vinO”, svečano će biti otvoren u subotu 11. maja u 18 časova na gradskom trgu u Negotinu. Sat vremena kasnije nastupiće  “Stubovi pop kulture” a od 21 čas koncert će prirediti i čuveni Bora Đorđević sa svojom “Ribljom čorbom”.

U nedelju ,12. maja od 10 do 13 sati na Gradskom trgu planiran je koncert “Pozdrav iz Krajine” na kojem će nastupiti negotinski  “KontrAkord” i Slobodan Pecić (harmonika), kao i KUD “Stevan Mokranjac” iz Negotina.

U Muzičkom paviljonu u gradskom parku Društvo pčelara “Hajduk Veljko” prirediće javnu tribinu na kojoj će dr Rodoljub Živanović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) održati predavanje na temu “Novi izazovi u pčelarstvu”.

Od 17 časova na centralnoj bini nastupiće “Negotino Romantiko”, u 19 sati Ljiljana Filimonović i prijatelji programom pevanog srpskog pesništva 19. veka “Među javom i međ snom”. U 21 sat nastupa dr Nele Karajlić, srpski i jugoslovenski rok muzičar, glumac, pisac sa svojim “Osiromašenim uranijumom”.

Tokom ove dvodnevne manifestacije posetioci će imati prilike pogledaju sajamske štandove na kojima će brojni izlagači izložiti svoje proizvode, vino, med, rukotvorine, suvenire…

-Koncepcija Sajma meda i vina u Negotinu prilagođena je stvaranju prepoznatljivih robnih marki u oblasti vinarstva i pčelarstva, budući da su vina sa područja Negotinske krajine od 18. veka sinonim dobrog kvaliteta, kao i med, po čemu se opština Negotin, treća u Srbiji po broju košnica, takođe afirmisala - navode u Turističkoj organizaciji opštine Negotin koja je uz Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Negotinske Krajine i Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin organizator 17. Međunarodnog sajma meda i vina.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Negotin i Ministarstvo turizma i omladine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)