PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA U ČAČKU Novi kredit od 816 miliona

V. ILIĆ

19. 04. 2024. u 11:40

VEĆNICI su usvojili odluku o dugoročnom zaduživanju Grada za 816 miliona dinara, a prvi čovek Čačka, Milun Todorović, najavljuje da će novac biti iskorišćen za izgradnju zatvorenog bazena (410 miliona), za završetak crpne stanice na Ljubić keju (82), za Zdravstvenu stanicu u Ljubiću (50), te za postavljanje fekalne kanalizacije na lokaciji "Cer" (32), gde uskoro započinje gradnja nove zgrade Naučnotehnološkog parka.

ПЛАН КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА У ЧАЧКУ   Нови кредит од 816 милиона

Foto V. Ilić

Još 30 miliona biće opredeljeno za izvlašćivanje zemljišta i objakata na gradskom groblju, a planirane su i investicije u puteve, most preko Lozničke reke, saobraćajnu signalizaciju, izgradnju fiskulturne sale za Gimnaziju i školu u Trnavi.

Kada predlog novog zaduženja usvoji i lokalni parlament, uslediće javni poziv bankama za kredit na pet godina, uz 12 meseci grejs perioda. Inače, po dugoročnom planu bilansa koji je izradilo Ministrastvo finansija, Čačak može da se zaduži do tri milijarde dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije