GRADOVI POBRATIMI O JOŠ BOLJIM ODNOSIMA: Unapređena saradnja Leskovca i Bijeljine

I. M.

11. 04. 2024. u 15:10

PREDSTAVNICI Bijeljine i Leskovca razgovarali su o proširenju saradnje i bratskih veza sa ciljem unapređenja privrednih odnosa i otvaranja novih radnih mesta.

ГРАДОВИ ПОБРАТИМИ О ЈОШ БОЉИМ ОДНОСИМА: Унапређена сарадња Лесковца и Бијељине

foto: GU Leskovac

Tokom posete delegacije Bijeljine Leskovcu, ocenjeno je da saradnja gradova pobratima ima veliki značaj za obe lokalne zajednice.

Na sastanku se razgovaralo i o saradnji u oblasti kulture, a razmenjena su i iskustva u mnogim drugim oblastima koje mogu doprineti boljem životu građana.

- U današnjem svetu, sve prisutnijih i zastupljenijih velikih odnosno globalnih izazova, lokalna saradnja, poput naše, postaje sve važnija. Kroz povezivanje i podršku, možemo efikasnije ostvarivati ciljeve koji su od zajedničkog interesa – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

foto: GU Leskovac

Leskovac pridaje veliku pažnju uspostavljanju saradnje sa gradovima i regionima u zemlji i okruženju. Bijeljina je jedan od 16 gradova pobratima, a polovina takvih sporazuma potpisana je u poslednjih desetak godina. Pored Bijeljine, Leskovac ima posebne odnose i sa Banja Lukom.

Predstavnici Bijeljine su posebno naglasili značaj saradnje u pripremi razvojnih projekata. Dva grada će razmeniti i iskustva oko brendiranja proizvoda. Dogovoreno je da Leskovčani učestvuju na sajmu poljoprivrede i prehramebene industrije u Bijeljini i istaknuto da je jedan leskovački preduzetnik otvorio svoje preduzeće u ovom gradu na teritoriji Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)