NEPRIJATNI MIRISI ŠIRE SE VETERNIKOM: Gradonačelnik Đurić - Angažovane sve službe grada

Lj.P.

10. 04. 2024. u 20:33

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić dao je nalog svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama da u punom kapacitetu angažuju sve resusre kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u prigradskom naselju Veternik, u Ulici Dragoslava Srejovića.

НЕПРИЈАТНИ МИРИСИ ШИРЕ СЕ ВЕТЕРНИКОМ: Градоначелник Ђурић - Ангажоване све службе града

Foto: Printskrin/Instagram/ milandjuric_gradonacelnik

U saopštenju se navodi da je utvrđeno  da je voda iz gradskog vodovodnog sistema bezbedna za korišćenje, a napominje se  da prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP „Novi Sad - Gas" u kanalizacionom sistemu.

U toku su hemijske analize kanalizacionog sadržaja, čiji se rezultati očekuju u najkraćem mogućem roku, a koje će usmeriti dalji tok aktivnosti na sanaciji nastalog problema.

https://www.instagram.com/p/C5k_AIRte5f/?utm_source=ig_web_copy_link

Javnost će, kako se dalje navodi u saopštenju,  blagovremeno biti obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa na predmetnoj lokaciji.

Neprijatan miris u ovom delu Veternika se osetio u utorak i odmah nakon što je slučaj prijavljen, na teren su izašle nadležne gradske službe po nalogu gradonačelnika i šefa Štaba za vanredne situacije Milana Đurića.

Deo stanara čitavog kompleksa je evakuisan i smešteni su u obližnji hotel sve dok se ne utvrdi da mogu bezedno da borave u svojim domovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave